Makrana White Marble

Makrana White Marble

Makrana White Marble

Makrana india white marble.  if you have any question in your mind than pls ask us. we will definitely give you a batter reply .


1. what is Makrana india white marble & how it looks ?
Ans:- Makrana  india white marble is basically a god quality of india white marble. it also known as milky white india white marble. this india white marble have white color and milky look. . actually Makrana is the name of village. which india white marble produce from here. that known as Makrana india white marble. Starting prize range of this india white marble quality is 30 Rs. per sq. feet up to 100 Rs. per sq. feet of morwad india white marble tiles. basic size available in this range are 24*9, 21*9, 18*9, 15*9. 12*9, 24*6,21*6, 18*6, 15*6, 12*6 .
2. Which sizes are available in Makrana india white marble ?
Ans :- In Makrana india white marble, we can get too many sizes but the average size of india white marble slab is 6 Sq. Feet * 5 Sq. feet. other size depends on customer requirement . manufacture can provide all on customize requirement but they should less than 50Rs.up to 2000 Rs. . sq. feet * 6 sq. feet.
3. which india white marble flooring pattens are available in Makrana india white marble ?
Ans :-basically Makrana india white marble is a stone so that all india white marble flooring pattens can use with quality. I am showing below few photographs of india white marble flooring designed Makrana india white marble, Makrana india white marble tiles, Makranaindia white marble slab, Makrana india white marble mines it is pure india white marble quailty. if you will any other stone product with makrana marble then you can creat too many designs in it.

04. how Makrana india white marble lookes and what is nagative opints of Makrana india white marble ?
Ans. Makrana  india white marble basically looks milky white. If you will purchase low rang Makrana india white marble then you will get few quartzes in this prodect it only single negative point in it.
05. what is the prize range of Makrana india white marble ?
Ans. Starting range of Makrana india white marble 30 Rs. Per sq. feet to 2000 per sq. feet . prize depend on Makrana india white marble quality and it’s size also. If you will purchase a Makrana india white marble tiles. That will cost you cheap.
06. which sizes are available in Makrana india white marble ?
Ans. Makrana india white marble is basically a god quality of india white marble. it also known as milky white india white marble. this india white marble have white color and milky look. . actually morwad is the name of village. which india white marble produce from here. that known as Makrana india white marble. Starting prize range of this india white marble quality is 30 Rs. per sq. feet up to 100 Rs. per sq. feet of  Makrana india white marble tiles. basic size available in this range are 24*9, 21*9, 18*9, 15*9. 12*9, 24*6,21*6, 18*6, 15*6, 12*6 in tiles.Makranaindia white marble sizes are 3*2 , 6*9, 6*7, 4*3, 4*8 sq. feet . it depends on customer requirement.
07. is figure designs are available in Makrana india white marble ?
Ans. it is pure white india white marble quailty. if you will any other stone product with makrana india white marble then you can creat too many designs in it.
05. after fitting of Makrana india white marble, after how much time polish is require again on Makrana india white marble?
Ans. It depends on your use. But most probably after 20 up 25 years polish is require on Makrana india white marble.
08. what is the life of Makrana india white marble ?
Ans:-Makrana india white marble basically a very very god product. If you will use it once. No need to change it in your more

than next five generation.

About Makrana
Makrana is located almost in centre of Rajasthan in Nagaur district. It is located 85 KM from Ajmer, 120 KM from Jaipur, and

200 KM from Jodhpur. Rajasthan contributes 50 per cent of total value of minor mineral production in the country and accounts

for 95 per cent of India’s total india white marble production. india white marble reserves in India are estimated to be

1,200 million tones, of which nearly 91 per cent are in the state.

Makrana is famous for the white india white marble mined from the mines around it. The world famous and one of the modern 7

wonders Taj Mahal was built from Makrana india white marble. Known for its white india white marble reserves, it is a small

town with a deposit of 56 million tonnes and 40,000 labourers working in 400 mines in the several ranges of the Aravali.

Makrana is main source of india white marble in Rajasthan. Calcitic in nature, Makrana india white marble is regarded as the  oldest in age and finest in quality. The present rate of india white marble production from Makrana is 1.20 lakh tonnes per

year with annual revenue of Rs 36 crore.

The famous Victoria Memorial of Kolkata, the world famous Taj Mahal in Agra, Raudat Tahera in Mumbai and Jain Temple of

Dilwara in South Rajasthan are built from Makrana india white marble.

About india white marbles
india white marble are not just another product procured through mining and used for building interiors and exteriors. It is  extremely beautiful, soft and cost effective than most other wall and floor coverings. It gives a very graceful, natural finish to any building or home. India white marble is compact metamorphic rock, composed primarily of silica and alumina. It

is easy to clean, requires very little maintenance and also provides high slip resistance & is long lasting.

About Makrana india white marbles
The oldest and the best quality india white marble in the world. It needs no chemical reinforcement like Italian india white

marble, no pin holes, no colour change and loss of polish. This is practically verified by the monuments like Taj Mahal in

Agra,Victoria Memorial in Kolkata, Hazratbal in Srinagar, Jain Temples in Dilwara and numerous temples, mosques, churches and

monuments in India for over 100 years now. Thus a life of 100 years is undisputed. Most recently in 2003-04 it has been used extensively in the Mosque in Abu Dhabi made by the prince of Abu Dhabi, which itself is a testimonial.

Makrana has various mining ranges, popularly known as Dungri, Devi, Ulodi, Saabwali, Gulabi, Kumari, Neharkhan, Matabhar, Matabhar kumari, Chuck doongri, Chosira etc. Doongri, devi, Saabwali, Ulodi, Chosira and Neharkhan are famous for white india white marble, whereas Ulodi is famous for Albeto india white marble. These mines produce white-brown india white marble. Gulabi stands for pink plain and pink Adanga

Italian MarbleItalian Marble FlooringItalian Marble TypesGranitesIndian Marbles